Dover
Přímá cesta autobus, trajekt, spolujízda do Calais
Calais
Viz ceny

Jak se dostat trajektem z Dover do Calais ?

Hledáte ideální trajektovou jízdenku z Dover do Calais? Jste na správném místě. Plavba trajektem z Dover do Calais je pohodlný a příjemný způsob cestování.

Víme, že plánování cesty trajektem z Dover do Calais může být stresující, a proto děláme vše pro to, abyste si mohli rezervovat trajekt z Dover do Calais co nejrychleji a nejsnadněji.

S naší snadno použitelnou platformou Vivanoda můžete porovnat ceny, trasy a služby různých trajektových společností, jako jsou DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries nebo Norfolk Line. Můžete tak najít nejlepší nabídku trajektové jízdenky Dover Calais, která bude vyhovovat vašim potřebám a rozpočtu, ať už cestujete sami, v páru nebo s rodinou.

Většina lodí P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways nebo Norfolk Line nabízí na palubě vybavení, jako jsou kajuty, restaurace, obchody, Wi-Fi a další. Často také nabízejí zařízení pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Chcete-li najít nejlepší nabídky trajektů z Dover do Calais, jednoduše zadejte data své cesty a spusťte vyhledávání na Vivanoda.

Informace o trajektech z Dover do Calais

Přístav odjezdu
Dover
Spojené Království
Anglie
Přístav příjezdu
Calais
Francie
Nord-Pas de Calais
Vzdálenost
42 km
Trajektové společnosti
DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries, Norfolk Line
Četnost přejezdů
38 přejezdů denně
Minimální doba přejezdu
1 hodin 30 min
Vyhledávání trajektů
Hledání a rezervace ubytování

Trajekt Dover Calais: ceny, jízdní řády a doba trvání

Jízdenky na trajekt z Dover do Calais se pohybují od 888 Kč pro jednu osobu, pokud cestujete bez auta, do 4146 Kč, pokud cestujete s autem. Průměrná cena, kterou jsme zaznamenali na trase Dover - Calais, je 2197 Kč. Průměrná doba plavby trajektem z Dover do Calais je 1 hodin 30 min. Nejpomalejším trajektům trvá cesta do Calais 1 hodin 30 min, zatímco nejrychlejší lodě dorazí do Calais za 1 hodin 30 min. První trajekt vyplouvá z přístavu Dover ve 06:55. Poslední loď do Calais vyplouvá z přístavu Dover ve 10:40.

Průměrná cena přejezdu trajektem z Dover do Calais.
2197 Kč
Cenové rozpětí trajektů z Dover do Calais (nejnižší cena pro 1 cestujícího a nejvyšší cena pro 1 cestujícího a auto)
888 Kč - 4146 Kč
Průměrná doba přejezdu Dover Calais
1 hodin 30 min
Čas odjezdu prvního trajektu do Calais
06:55
Čas odjezdu posledního trajektu do Calais
10:40
Čas příjezdu prvního trajektu do Calais
09:25
Čas příjezdu posledního trajektu do Calais
13:10

Proč jet trajektem z Dover do Calais?

Ať už cestujete sami, v páru nebo s rodinou, trajekt z Dover do Calais může být pohodlnou a příjemnou možností, jak se dostat do Calais. Zde jsou 3 důvody, proč si myslíme, že trajekt z Dover do Calais je ideální způsob cestování.

Nespěchat se stává potěšením
Žijeme ve společnosti, kde jde všechno rychleji a rychleji. Plavba rychlostí nižší než 40 km/h na palubě trajektu P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways nebo Norfolk Line na trase dlouhé 42 km mezi Doverem a Calaisem bude pohodovou zastávkou. Všechny lodě jsou vybaveny množstvím služeb (bar, restaurace, salonky, zábava atd...). Možná budete dokonce litovat, že jste do Calaisu dorazili tak rychle!
Pro pohodlí kajuty
Ačkoli je rezervace kajuty na přejezdu z Doveru do Calaisu nepovinná, jedná se o komfort, který byste si měli dopřát. Stejně jako skutečné hotelové pokoje nabízejí cestujícím lůžka, koupelny a v některých apartmánech i průzory a balkony. I na denní plavbě je možné si užívat soukromí v kajutě a je to mnohem pohodlnější než sedět v salonku.
Abyste se na palubě nenudili... na rozdíl od letadla
Obecně platí, že k cestě do Calaisu nebo kamkoli jinam je nejrychlejší letadlo. Jste však uvězněni na sedadle, připoutáni bezpečnostním pásem a nemáte téměř žádnou možnost cestovat. Naopak během plavby Dover-Calais na trajektu Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries nebo P&O Ferries máte naprostou volnost v aktivitách, můžete jíst, procházet se, bavit se nebo odpočívat. Služby a míra svobody během letu jsou radikálně odlišné!

Které společnosti provozují přepravu mezi Dover a Calais?

Pokud chcete cestovat mezi Dover a Calais trajektem, můžete si vybrat z několika společností, včetně P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways nebo Norfolk Line, které provozují pravidelné linky mezi oběma městy. Více informací o různých trajektových společnostech na této trase a jejich časech odjezdů najdete zde.

P&O Ferries Dover Calais
P&O Ferries
P&O Ferries je anglická společnost se sídlem v Doveru. Je uvedena na Vivanoda, což je srovnávač umožňující najít levný přejezd P&O Ferries Dover Calais. Na Vivanoda můžete porovnat ceny letenek Dover-Calais a rezervovat si jízdenku P&O Ferries mezi Dover a Calais. P&O Ferries provozuje 23 přejezdů denně do Calais z Dover a doba jízdy je 1 hodin 30 min. Více informací o společnosti P&O Ferries
1 hodin 30 min
23 přejezdů denně
Irish Ferries Dover Calais
Irish Ferries
Společnost Irish Ferries provozuje trajektovou dopravu mezi Irskem a Velkou Británií a Irskem a Francií. Na Vivanoda můžete porovnat ceny letenek Dover-Calais a rezervovat si jízdenku Irish Ferries mezi Dover a Calais. Více informací o společnosti Irish Ferries
DFDS Seaways Dover Calais
DFDS Seaways
DFDS Seaways je trajektová společnost se sídlem v dánské Kodani, která zajišťuje přepravu osob a vozidel mezi přístavy v severní Evropě, včetně přístavů Dover, Antverpy a Calais do Spojeného království, ale také mezi přístavy Oslo a Kodaň, mezi přístavy v Norsku a Švédsku a dalšími přístavy v Evropě. Na Vivanoda můžete porovnat ceny letenek Dover-Calais a rezervovat si jízdenku DFDS Seaways mezi Dover a Calais. DFDS Seaways provozuje 15 přejezdů denně do Calais z Dover a doba jízdy je 1 hodin 30 min. Více informací o společnosti DFDS Seaways
1 hodin 30 min
15 přejezdů denně
Norfolk Line Dover Calais
Norfolk Line
Norfolk Line je osobní lodní společnost, kterou v roce 2010 koupila společnost DFDS Seaways. Na Vivanoda můžete porovnat ceny letenek Dover-Calais a rezervovat si jízdenku Norfolk Line mezi Dover a Calais. Více informací o společnosti Norfolk Line

Odkud vyplouvají trajekty v Dover? Kam připlouvají lodě v Calais?

Přístav odjezdu v Dover

Trajekty P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways nebo Norfolk Line vyplouvají do Calais z následujících přístavů v Dover:

Dover Ferry Terminal
Mapa

Přístav příjezdu v Calais

Lodě společnosti Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries nebo P&O Ferries připlouvají do Calais z následujících přístavů:

Calais Terminal Est Car Ferry
Mapa
Vyhledávání trajektů
Hledání a rezervace ubytování

FAQ (ČASTO KLADENÉ OTÁZKY)

Pokud pojedete trajektem z Dover do Calais, bude vám cesta dlouhá 42 km mezi Dover a Calais trvat nejméně 1 hodin 30 min.

To často závisí na ročním období (v zimě je mezi Dover a Calais méně přejezdů) a na trajektové společnosti (P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways a Norfolk Line). V současné době se mezi Dover a Calais uskuteční 38 přejezdů denně.

Mezi Dover a Calais jezdí 4 trajektových společností: P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways a Norfolk Line.

Ano, zcela jistě, přímé přejezdy nabízí DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries, Norfolk Line.

Před rezervací si porovnejte ceny DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries, Norfolk Line na našich webových stránkách Vivanoda. Poté si vybraný přejezd snadno a bezpečně rezervujte na stránkách našeho partnera.

Pokud chcete změnit nebo zrušit svou rezervaci trajektu Dover Calais, můžete tak snadno učinit u našeho partnera, který spravuje vaši rezervaci. Vezměte prosím na vědomí, že v závislosti na tarifních podmínkách jsou některé jízdenky nevratné nebo nezměnitelné. Je důležité, abyste to při rezervaci jízdenky vzali v úvahu.

Během cesty mezi Dover a Calais urazíte 42 km.

Ceny lodních lístků z Dover do Calais se pohybují od 888 Kč za nejnižší cenu až po 4146 Kč za nejvyšší cenu. Průměrná cena, kterou jsme zaznamenali, byla 2197 Kč.

První trajekt z Dover odjíždí ve 06:55 do Calais.

Poslední trajekt do Calais obvykle vyplouvá z Dover ve 10:40.

Jak vypadá přejezd trajektem z Dover do Calais?

Pokud jedete trajektem poprvé, není snadné si představit, jak vypadá námořní přejezd z Dover do Calais. Abychom vám pomohli ponořit se do atmosféry plavby trajektem DFDS Seaways, Irish Ferries, P&O Ferries nebo Norfolk Line, vysvětlíme vám jednotlivé fáze cesty od nalodění v Dover až po vylodění v Calais. Najdete zde také několik turistických a praktických informací o Dover a Calais.

Připravenost k nalodění v Dover

Než se vydáte na cestu trajektem z Dover do Calais, zde je několik kroků, které je třeba učinit před naloděním:

  • Prezentace v přístavu Dover / Do přístavu Dover byste měli dorazit s dostatečným předstihem. Ověřte si to prosím u společnosti Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries nebo P&O Ferries. Po uplynutí této doby vám společnost může odmítnout nástup na palubu.
  • Odbavení na přejezd Dover - Calais / Jděte k přepážce společnosti Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries nebo P&O Ferries na trajektovém terminálu Dover a odbavte se s pasem nebo občanským průkazem a číslem rezervace. Při cestě autem je postup stejný, ale přímo z odbavovacích pruhů. Zůstanete sedět ve svém vozidle.
  • Nástup na trajekt do Calais / V terminálu trajektů Dover jsou vysílány informační zprávy vyzývající k nalodění. Pokud cestujete autem, pracovníci společnosti Norfolk Line, DFDS Seaways, Irish Ferries nebo P&O Ferries vám poskytnou pokyny k nástupu a zaparkování vašeho vozidla na lodi.

Život na palubě trajektu mezi Dover a Calais

Na lodi P&O Ferries, Irish Ferries, DFDS Seaways nebo Norfolk Line má každý svou vlastní filozofii cestování. Někdo bude chtít odpočívat v některém z lehátek, jiný bude chtít využít všechny služby nabízené na palubě nebo si prostě jen užívat výhled na moře z paluby lodi.

Calais je na dohled, vylodění se blíží!

Na závěr naleznete několik informací o vylodění trajektu v Calais:

  • Blíží se k přístavu Calais / Přístup do garáže vám bude umožněn až po zakotvení lodi. Nemá smysl spěchat. Nejlepší je počkat na vnější palubě a sledovat manévrování trajektu do přístavu Calais.
  • Opusťte svou kajutu. / Svou kajutu musíte opustit přibližně půl hodiny před příjezdem do Calais Harbour.
  • Opuštění lodi a prohlídka Calais / Vyjet z lodní garáže je poměrně rychlé. Jako chodec se dostanete ven ještě rychleji. V Calais pravděpodobně projdete celní kontrolou. Konečně váš pobyt v Calais začíná naostro!

Vyhledávací filtry

Způsob dopravy
Čas odjezdu
Čas příjezdu